Elektromos kürtöskalács sütő

Az elektromos kürtöskalács sütő biztosítja, hogy az ínycsiklandó kürtöskalács sütés egyszerre nagyobb tételben valósulhasson meg. Az elektromos kürtöskalács sütő inkább éttermek, cukrászdák,  pékségek kiegészítő elem lehet, mint a háziasszonyok kürtöskalács sütési kelléke.

Elektromos kürtöskalács sütő – Előnyei

Az elektromos kürtöskalács sütő nagy előnye, hogy nincs füst, így bármely térben könnyedén alkalmazható, nem szükséges hozzá sem tűzrakó hely, sem tűzhely. További előnyként mondható el, hogy nagy mennyiségben süthetők velük a kalácsok. Teljesítménytől és egyéb paraméterektől függően, akár 25-75 db sütésére is alkalmasak óránként.

Hátrányai

Az elektromos kürtöskalács sütő hátrányaként meg kell említenünk, hogy az ára nem egy sima konyhai szett árával megegyező. Nagy teljesítménye és az ára miatt is inkább ipari berendezésként és nem konyhai eszközként kell rá tekinteni. Otthon, házi felhasználásra alkalmasabb egy kürtöskalács sütőforma szett, mely bármikor felhasználható parázson, vagy tepsiben sütéshez.

https://www.inoxplaza.hu/kurtoskalacs-suto-2×3-as-3517

Elektromos kürtöskalács sütő – ha nem ruháznánk be rá

Ha nem szeretnénk ipari mennyiségben kürtöskalácsot sütni, akkor otthoni használatra számos kürtöskalács sütőforma közül válogathatunk. Kürtöskalács olajban és sütőben is süthető a hagyományos parázson sütés mellett.

http://vitezkurtos.hu/termekeink/3-sutes-kiegeszitok?gclid=EAIaIQobChMIrcu71My05gIVFON3Ch3EmwMWEAMYASAAEgJOXvD_BwE

A jó hír, hogy ha csak kipróbálnánk egy kürtöskalács házilag sütést, akkor egyáltalán be sem kell ruháznunk különböző sütő alkalmatosságokra. A kürtöskalács tészta, ugyanis feltekerhető és megsüthető alufóliával betekert papírtörlő gurigán, vagy üres alufóliával körbetekert sörös dobozon is. 

Kürtőskalács házilag, akár a konyhában is elkészíthető és nem is olyan bonyolult, mint ahogyan elsőre tűnik. Egy jó készlet és egy jó kürtöskalács recept segítségével, már csak egy kis odafigyelés és csodákra leszünk képesek.

Készíthető hagyományos kalács fahéjas, kókuszos, vagy diós cukorba forgatva. Aztán akár meg is tölthető még további finomságokkal pl. mogyorókrémmel, túró rudival, olvasztott csokoládéval, vagy akár jégkrémmel is. Készíthető belőle egyszerűen fagyi tölcsér, vagy félbe vágva is megtölthető gyümölcsökkel, tejszínhabbal is. De – bármilyen hihetetlen – akár sós változatban is készíthető sajttal, sonkával, kolbásszal és mustárral is. Lecsóval, vagy kőrözöttel töltve is érdemes kipróbálni! Az édes, vagy sós variációk készítésének, tényleg csak a fantázia szab határt! Megunhatatlan minden formájában!

Címlap kép: Elektromos kürtöskalács sütő (forrás: https://www.primanet.hu/termekek/konyha-fozes/nasikeszitok/kurtoskalacs-keszitok/PWS-003956-01/elektromos-kurtoskalacs-keszito-gep-8-db-sutofaval-kuk8em.html)

Vissza a kategória cikkeihez