Kürtöskalács cukrászda

Egy igazán különleges cukrászdával is találkozhatnak a kürtöskalács rajongói a Városligetben, ott nyílt ugyanis néhány éve az Édes Mackó kürtöskalács cukrászda. Igazi érdekesség, hogy itt minden a kürtöskalácsról szól. A cukrászdát a Vitéz Kürtős keltette életre, mellyel egy álom vált valóra számukra és sok kürtöskalács rajongó számára is.  Itt tényleg mindenki megtalálja a kedvencét, csak győzze kipróbálni a fantasztikus ízű kürtöskalács különlegességeket.

Édes Mackó kürtöskalács cukrászda

A cukrászda a Városligetben az Állatkert területén a Holnemvolt Várban nyitotta meg kapuit. A hely pedig kötelez, így az étlap is mesés és a kürtöskalács csodák nevei is különlegesek. Ilyenek például Egyszervolt elemózsia, Maci a málnásban, Medveálom nasi és még hosszan lehetne folytatni a sort. mesések, akárcsak az étlap. Természetesen nemcsak a gyerekekre gondoltak, így a szülőket, nagyszülőket számtalan kávé különlegesség és egyéb frissítők várják az édességek mellett. A cukrászda egész héten nyitva tart és már reggel 9.30-tól várja a vendégeit. Hétvégén hosszabbított nyitvatartással este 7 óráig kóstolhatjuk a kürtös csodákat.

A cukrászda a Holnemvolt Vár bejáratánál található, de nemcsak az Állatkert felől, hanem a Városliget körút irányába is kiszolgálnak és mindkét irányból teraszon is helyet lehet foglalni a különlegességek elfogyasztásához.

A különleges cukrászda kínálata

Természetesen a klasszikus kürtöskalácsok – a hagyományos cukros, diós, fahéjas, kókuszos, kakaós, mandulás kürtöskalácsok is megtalálhatók a kínálatban. Ezen kívül különleges ízesítésűekkel is várják a látogatókat, ilyenek a málnás, epres, csokicseppes, passió gyümölcsös többek között. Kürtösklácsos tejes étkek is megtalálhatók a kínálatban úgy, mint a madárlátta kürtöskalács, vagy a kürtős guba, kürtős gríz. Érdemes felkeresni a cukrászdát és bele kóstolni a kínálatukba, mely mindig bővül, ahogy a Kürtöskalács Fesztiválra is minden évben újabb és újabb különlegességgel rukkoltak elő.

https://www.vitezkurtos.hu/edes-macko

Címlap kép: Különleges kürtöskalácsok (forrás: https://www.bellacafe.hu/2018/08/24/edes-macko-egyedulallo-kurtoskalacs-cukraszda-nyilt-budapesten)

Vissza a kategória cikkeihez