Kürtöskalács fesztivál

A kürtöskalács fesztivál évek óta nagy népszerűségnek örvendő esemény. A hosszúkás, henger alakú sütemény formája a füstelvezetésre használt kürtőre emlékeztet, a nevét is innen kapta a 2015. decembere óta a hungarikum gyűjteménybe is felvételt nyert édesség.

Kürtöskalács fesztivál helyszín

2019. októberében ismét a Városligetben került megrendezésre immár a 7. Kürtöskalács fesztivál. A háromnapos rendezvénynek ismét a kellemes zöld környezetben található Vajdahunyad-vár mögötti tágas, piknikezős tér adott otthont. A jól bevált ízek mellett a különlegesebbnél-különlegesebb ízesítésű, méretű és formájú kürtöskalácsokkal kedveskedtek a kürtöskalácsot kedvelőknek. A programsorozat elsődleges célja a grilldesszert hagyományos, faszénparázson történő elkészítési módjának népszerűsítése.

Programok

A kürtöskalács fesztiválokon az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja. A hagyományos ízesítéseken túl, izgalmas új ízekkel chilis, gyömbéres, túró rudis, mákos-mazsolás, málnás és számtalan egyéb ízesítésű, sőt glutén-, és laktózmentes, illetve fitnesz kürtöskalácsokkal is várják az érdeklődőket. Emellett sós falatokat is kóstolhatnak a csábító gasztro felhozatalból. Ezenkívül pedig sokszínű gyerek- és családi felnőtt programokkal kedveskednek a látogatóknak. A rendezvényeken különböző játékok, mese- és báb előadások, koncertek színesítik a gasztro fesztivált.

https://kurtoskalacsfesztival.hu/

Címlap kép: Kürtös fesztivál (forrás: https://kulturaonline.hu/ingyenes_kurtoskalacs_fesztival_2019ben_programok_es_koncertek_itt_9563)

Vissza a kategória cikkeihez