Kürtöskalács jelmez

A farsangi időszakban egyre kedveltebbek a különböző étel jelmezek, így a többek között a kürtöskalács jelmez is. Számos óvodában, iskolában a farsangi jelmez készítés adott téma köré csoportosul évről-évre. A jelmezeket is egyre több családban készítik házilag, amely teljesen más élményt biztosít, mintha készen vennénk meg. Ráadásul a készítés akár egy családi programnak is beillik, ahol a család apraja-nagyja kiveheti a részét a munkálatokból. A gyerekeknek pedig sokkal nagyobb élmény, a kézzel készített jelmez, ami az ő kezük nyomán is formálódik, alakul.

Kürtöskalács jelmez

A különböző étel jelmezek elkészítése nem olyan nehéz, így házilag is könnyedén elkészíthetők. A tükörtojás például nagyon látványos és egyszerűen kivitelezhető jelmez, de sok ilyen van még. Némi fantázia, valamennyi alapanyag és elhatározás kérdése az egész. Na meg persze kitartás! Mivel semmilyen jelmez készítése nem 5 perces elfoglaltság. A gyerekek az elején lelkesek, még hozzá is fognak a részfeladatok elvégzéséhez, aztán a lelkesedésük alább hagyásával arányosan növekszik a szülőkre váró feladatok száma. A végeredmény legtöbbször, hogy a gyerkőc már ott sincs, mire megszületik a nagy mű.

A kürtöskalács jelmezhez érdemesebb vastag szivacsot beszerezni, amit barna anyaggal tudunk bevonni. Az anyagot be is lehet festeni, vagy színezni, ebben a gyerekek nagyon szívesen segítenek. A kürtöskalács forma nem bonyolult, annak a kialakítása meglehetősen egyszerű. Ez a jelmez azért nem tartozik a bonyolultak közé. Egy kosárból pedig ropogós kürtöskalácsot is kínálhat a jelmezbe bújt gyerkőc. A siker garantált!

Kürtöskalács jelmezek – készen

Aki pedig semmilyen módon nem tudja rávenni sem magát, sem a gyermekét a jelmez elkészítésére, próbálkozhat nagyobb kürtöskalács sütők megkeresésével, hátha rendelkeznek jelmezzel is. Előfordul, hogy nagyobb rendezvényeken – akár a Kürtöskalács Fesztiválon – népszerűsítik ilyen jelmezekben a kívül ropogós, belül omlós édességet. Mindenképpen érdemes felvenni velük a kapcsolatot, így például a Vitéz Kürtös céggel is, akik nagyon nagy hangsúlyt fektetnek egyébként is a gyerekekre, hiszen az Édes Mackó kürtöskalács cukrászdájuk elsősorban kifejezetten a gyerekeket várja a számos különleges nevű és ízű finomságokkal.

https://otletplaza.iwk.hu/farsangi-jelmezek-hazilag/

Címlap kép: Kürtöskalácsok jelmez (forrás: https://www.vitezkurtos.hu/hirek-ujdonsagok/2019-10-21-kurtoskalacs-unnep-a-varosligetben)

Vissza a kategória cikkeihez