Kürtöskalács kalória

A kürtöskalács kalória tekintetében nem mondható fogyókúrás ételnek. Szinte csak tésztából áll, amit még különböző ízesítésekkel további kalória számokkal növelhetünk meg.

Kürtöskalács kalória – mennyi az annyi?

A kürtöskalács kalória száma 275-280 kcal körül van 100 grammra vetítve (kb. mint egy magnum classic jégkrém, vagy 10 dkg mazsola). Ez természetesen függ az összetevőktől, az ízesítéstől is. Nagy részét szénhidrát alkotja, hiszen szinte csak tésztából és cukrokból áll.

Fogyókúrás étrend alatt semmiképpen nem ajánlott a fogyasztása. Súlytartás mellett kb. 2-3 csík ehető meg belőle.

Fogyókúrázás ideje alatt a kürtöskalács fesztivál látogatása sem javallott, a csábítás ugyanis nagyon nagy. A hagyományos ízesítéseken túl itt igazán különleges ízekkel is találkozhatunk, a látvány és az illatok bűnözésre sarkallják az embert. Ennél nagyobb kísértés már csak a kürtöskalács fagyi esetén éri az embert.

Létezik diétás kürtöskalács?

Esetleg, ha teljes kiőrlésű lisztből, vagy egyéb nem fehér lisztekből készítjük a tésztát és a cukros szóratot elhagyjuk a végén, megspórolhatunk pár kalóriát, de ez nem jelentős. Az íz élmény pedig már biztosan nem ugyanaz. Szerencsésebb, ha fogyókúra alatt mellőzzük és egyéb pl. ünnepi alkalmak esetén mértékkel fogyasztunk belőle. Kijelenthetjük, hogy a kürtöskalács nem tartozik az egészséges, vitamindús ételek közé.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kürtöskalács

Vissza a kategória cikkeihez