Kürtöskalács sütő

A kürtöskalács sütő a kürtöskalács készítés egyik elmaradhatatlan kelléke. Sokunkat a kürtöskalács készítése már ennél a fázisnál elrettent, hiszen be kell szerezni hozzá a sütőfákat is.

Kürtöskalács sütő – mit keresünk?

Hogyan álljunk neki beszerezni? Melyik a jó sütőfa? Honnan tudjuk beszerezni? Ezek a kérdések mind meg kell, hogy előzzék a tényleges vásárlást. Hiszen a sütőfa vásárlása előtt el kell dönteni, hogy hagyományos parázson, vagy olajban sütéshez keresünk formát. Kinti vagy benti sütés lesz-e, mekkora mennyiségben fogunk sütni jellemzően, szettet, vagy szóló formát keresünk-e és ehhez hasonlók.

Olajban sütéshez az alábbi sütőformák kaphatók:

http://vitezkurtos.hu/termekeink/3-sutes-kiegeszitok?gclid=EAIaIQobChMIrcu71My05gIVFON3Ch3EmwMWEAMYASAAEgJOXvD_BwE

Kürtöskalács sütő szettek az árgépen összehasonlíthatóak árak szerint és, ha bármelyik elnyeri tetszésünket az adott honlapra továbbmenve a részletes leírásokat is megismerhetjük a konkrét szettekről. Ez mindenképpen jó szűrés és nagyban könnyíti a dolgunkat. 

https://www.argep.hu/main.aspx?suche=kürtöskalács%20készítő%20szett

Kürtöskalács sütő – otthon készített kürtöshöz

Kürtőskalács házilag, akár a konyhában is elkészíthető és nem is olyan bonyolult, mint ahogyan elsőre tűnik. Egy jó készlet és egy jó kürtöskalács recept segítségével, már csak egy kis odafigyelés és csodákra leszünk képesek. Készletben többnyire megtalálható, ami a sütéshez alapvetően szükséges. Általában 4 db sütődorong és egy tálca. Első lépésben egy finom kelt tésztát kell készíteni, amit vékonyra nyújtva és felszeletelve fel kell tekerni a megolajozott sütőformákra. Majd vagy a tűzhelyen, vagy parázson kell megsütni folyamatos forgatás mellett a kürtöskalácsokat.

Készíthető hagyományos kalács fahéjas, kókuszos, vagy diós cukorba forgatva. Aztán akár meg is tölthető még további finomságokkal pl. mogyorókrémmel, olvasztott csokoládéval, vagy akár jégkrémmel is. Készíthető belőle egyszerűen fagyi tölcsér, vagy félbe vágva is megtölthető gyümölcsökkel, tejszínhabbal is. De – bármilyen hihetetlen – akár sós változatban is készíthető sajttal, sonkával, kolbásszal és mustárral is. Lecsóval, vagy kőrözöttel töltve is érdemes kipróbálni! Az édes, vagy sós variációk készítésének, tényleg csak a fantázia szab határt! Megunhatatlan minden formájában!

Címlap kép: Kürtöskalács sütő (forrás: http://gastropont.hu/termekkategoria/kurtoskalacs-suto)

Vissza a kategória cikkeihez