Mini kürtöskalács sütő

A mini kürtöskalács sütő házilag is elkészíthető, így nem kell feltétlenül kürtöskalács sütőfa beszerzési körútra indulnunk, ha kipróbálnánk egyszer otthon is az adventi vásárok elmaradhatatlan édes süteményét. A kürtöskalács alapja egy finom, vajas kelt  tészta, melyet vékony csíkokban tekernek fel a sütőfára. De mit tegyünk, ha nem rendelkezünk ilyen sütőformával, vagy nem szeretnénk beruházni rá?

Mini kürtöskalács sütő házilag – hogyan, miből készítsük?

Nagyon egyszerű dolgunk van, ugyanis a mini kürtöskalács sütéshez tökéletesen megfelelő néhány papírtörlő guriga, vagy néhány üres sörös doboz, vagy akár mini habroló formákat is használhatunk. Ezek mellett szükséges még alufólia, amivel ezeket jó alaposan be kell csomagolni. Használat előtt mindenképpen jó alaposan be kell kenni az alufóliát olvasztott vajjal, hogy a kelt tészta ne ragadjon rá sütés közben a hengerekre és könnyen le tudjuk húzni majd a készre sütött mini kürtöskalácsokat.

Mini kürtöskalács sütő házilag – hogyan tovább?

Kürtőskalács házilag, akár a konyhában is elkészíthető és nem is olyan bonyolult, mint ahogyan elsőre tűnik. Ha megvan a sütőforma már csak egy jó kürtöskalács recept szükséges és indulhat a mutatvány! A mini kürtöskalács sütése történhet kertben parázson, akár egy kerti parti alkalmával (vigyázat könnyen rászokunk!), vagy akár a konyhában sütőben, de még olajban sütve is. Kinek-kinek ízlése és lehetőségei alapján. De bárhol süssük is a folyamatos forgatásos sütés a lelke az egész sütési folyamatnak! Kis odafigyeléssel csodákra leszünk képesek! A mini kürtöskalács otthon sütve pedig akár összejövetelek középpontja is lehet, és biztos sikert aratunk vele!

Hogyan lehet ízesíteni a mini kürtösöket?

Készíthető hagyományos kalács fahéjas, kókuszos, vagy diós cukorba forgatva. Aztán akár meg is tölthető még további finomságokkal pl. mogyorókrémmel, túró rudival, olvasztott csokoládéval, vagy akár jégkrémmel is. Készíthető belőle egyszerűen fagyi tölcsér, amibe kerülhet még gyümölcsök és tejszínhabbal is. De – bármilyen hihetetlen – akár sós változatban is készíthető sajttal, sonkával, kolbásszal és mustárral is. Vagy akár kőrözöttel töltve is érdemes kipróbálni! Az édes, vagy sós variációk készítésének, tényleg csak a fantázia szab határt! Megunhatatlan minden formájában!

Címlap kép: Mini kürtöskalács sütő (forrás: https://brioche.cafeblog.hu/2015/09/26/kurtos-kalacs-mini-1-lvk)

Vissza a kategória cikkeihez