Töltött kürtöskalács

A töltött kürtöskalács egyre nagyobb népszerűségnek örvend és a fantázia határtalan világába enged be minket. Legjellemzőbb a fagyival töltött kürtöskalács. Ez a különleges édesség a prágai Good Food kávézó és pékség új találmánya, mely évek óta hódít a kürtöskalács tölcsérű fagyival.

Töltött kürtöskalács fagyi – a kezdetek

2016-ban robbant a hír a prágai édességről, melynél a fahéjas, ropogós kristálycukros sütemény funkcionál tölcsérként, ebbe töltik a különböző ízesítésű fagylaltokat, gyümölcsöket és ezt öntik le a csokoládé sziruppal, tejszínhabbal. A kürtöskalács kalória önmagában sem elhanyagolható, ebben a variációban pedig bátran kijelenthetjük, hogy igazi kalóriabombáról van szó. Fogyókúrás étrend esetén nem ajánlott, de mindenképpen érdemes kipróbálni.  Ugyanis a fagyi és a kürtőskalács külön-külön is nagyon ízletes desszertek, de együtt lényegében megállíthatatlanok.

Ezt az édességet Prágában Trdelníknek hívják, és az édesszájúaknak ez a megtestesült álom. Ha azt gondolnánk, hogy nem lehet fokozni a fánk fajták nagyszerűségét, akkor nagyon is tévedünk.

Töltött kürtöskalács fagyi – hazánkban

A kürtöskalács fagyi egy évvel a prágai berobbanás után, már hazánkat is meghódította. Azóta Budapest után már egyre több helyen kapható. Szegeden ennek a finomságnak az elkészítését olyan szintre állították, amit nehéz túlszárnyalni. Itt igazi remekművek készülnek, melyet alapja a helyben készült saját sütésű kürtöskalács. Mi magunk állíthatjuk össze a saját nasinkat. A kalácsokat belülről megkenik nutellával, vagy ha nem szeretjük különböző ízesítésű lekvárokkal. Erre jön a retró csavaros fagyi, ami kb. 3 gombócnak felel meg. A fagyiban kérhető: friss gyümölcs, karikára vágott Túró Rudi, Oreo keksz, vajkaramella, fehér csoki, tej-, vagy ét csoki a variációknak csak a fantáziánk szab határt. Erre pedig kérhető – csak, hogy a gasztro élvezeteket fokozzuk – cukorszórat, tejszínhab, vagy csokoládéöntet is. (Elérhetőség: Szeged, Kígyó u. 2.)

Egyéb töltött kürtöskalács

A kürtöskalács fagyi tovább gondolása pedig a kürtöskalács torta, mely már szintén kapható.

További információk róla: https://deluxe.cafeblog.hu/2017/08/07/matol-debutal-szegeden-az-izorgazmus-kurtoskalacs-torta/

Címlap kép: Töltött kürtöskalács (forrás: https://www.telekurtos.hu)

Vissza a kategória cikkeihez